Моя фотография с дрон на къщата ми Старото гнездо бе избрана за корица на новата книга на писателката Iris Wolff. Книгата е издадена от Италианското издателство Rizzoli.

Iris Wolff разказва богатата на събития история на семейство от Банатския регион в Източна Европа, чиито връзки са толкова тясно свързани, че не се прекъсват, дори отвъд границите. Роман за това как са свързани загубата и новите начала.

Дали Флорентин и Ханес щяха да отворят вратата си за двамата млади пътешественици, дори и да са предполагали каква роля ще изиграе посещението от ГДР по-късно в живота на семейството в Банатския регион?
 
Щеше ли Самуел да окаже пълната си подкрепа на най-добрия си приятел, дори ако беше разбрал степента на решението си?

В „Замъгляването на света“ животите на седем души, седем роднини, са свързани и въпреки ударите на съдбата и географските разстояния, те не спират да се сближават. На фона на разпадащия се Източен блок и наситената със събития история на 20-ти век, това е страхотен роман за приятелството и това, което сме готови да се откажем за щастието на друг. Артистично и с голяма прецизност Iris Wolff изследва възможностите и границите на езика и паметта – и разказва за това кои сме ние, погледнати през очите на другите.

Къща за гости Старото гнездо в Маджарово от въздуха