Настаняване

Настаняване в Къща за гости Старото Гнездо в Източни Родопи, г. Маджарово

За „Старото гнездо“

„Старото гнездо“ е двуетажна къща с над 200-годишна история. Построена изцяло от естествени материали – камък и дърво, което ме подтикна да й „вдъхна нов живот“ в края на 2018 г. и в рамките на две години успях да я „съживя“. Запазих характерният стил и архитектура – дървените греди на тавана и пода на втория етаж, както и малките ниши в стаите са автентични, като съм вложил специално внимание към детайлите. Всяка дъска, летва или ненужна вещ намери ново приложение и живот в интериора. Къщата разполага с 9 стаи, 7 от които в старата част и 2 в реставрираната плевня, всяка от тях със собствен санитарен възел. На втория етаж пред 7-те стаи е и голямата покрита тераса, стария чардак – уютно място за игри или почивка. На първия етаж стария обор е превърнат в механа в родопски стил подчертан с детайли и дух от мен. Старата плевня преобразих в още 2 стаи със собствени бани, лятна трапезария и две външни бани с тоалетни за гостите на гостите. Плевнята е с отделет двор, в който отглеждаме зеленчуковата ни градина, а от единия ъгъл може да се насладите на най-красивата гледка към планината от платформата за почивка. На основния двор - реставрирахме и възстановихме старата каменна пещ, способна да побере над 20 пилета или три агнета, а може да си опечете и домашен хляб. Под смокиновите дървета в двора може да се насладите, освен на песните на птичките, на лятно барбекю-огнище или игри на открито, а детския кът с люлки е направен от естествени материали.

Има безплатен паркинг и интернет. В къщата са добре дошли и Вашите домашни любимци.

Старото щъркелово гнездо до къщата е мястото където всяка пролет се завръщат щъркелите, а „Старото гнездо“ е мястото, където винаги можеш да се завърнеш след като го посетиш веднъж!

За стаите

На втория етаж от къщата „Старото гнездо“ са разположени седем стаи, в реновираната стара плевня още две с общ капацитет за 18 души. Стаите са единични, двойни или тройни, със собствен санитарен възел. Удобните легла са от реновирани метални или ръчно изработени дървени рамки от стари дъбови талпи ползвани навремето в градежа на къщата. Всеки детайл в стаите - от лампите до шкафчетата - е направен с много внимание и е сглобен от природни материали. Баните са уникални - в тях „живеят втори живот“ старите дървени корита за месене на хляб и медните бакъри, с които са носели вода; въжените или дървените закачалки, етажерки и рамките за огледала са специално създадени да допълнят автентичния интериор.

А гледката към планината и родопските възвишения от чардака със сутрешното кафе или чай е хармоничният завършек за истински домашен уют.


Заповядайте в Къща за гости Старото Гнездо

Заповядайте и се насладете на Вашата почивка сред природата на Източните Родопи в гр. Маджарово, усамотените плажове по р. Арда, разходете се до светилищата и калета в района, обиколете популярните маршрути пеша или с колело, проучете живота на грабливите птици и биоразнообразието в района.

Контакти