Настаняване

Настаняване в Къща за гости Старото Гнездо в Източни Родопи, г. Маджарово

За „Старото гнездо“

„Старото гнездо“ е двуетажна къща с над 200-годишна история. Построена е изцяло от естествени материали – камък и дърво, което ме подтикна да й „вдъхна нов живот“ в края на 2018 г. и в рамките на почти година и половина успях да я „съживя“. Запазен е характерният стил и архитектура – дървените греди на тавана и пода на втория етаж, както и малките ниши в стаите са автентични, като е вложено специално внимание към детайлите. Къщата разполага с 7 стаи, всяка от тях със собствен санитарен възел, разположени на втория етаж и голяма покрита тераса – уютно място за игри или почивка. На първия етаж стария обор е превърнат в механа в родопски стил гарниран с детайли дух от домакина, а отделно има изградена лятна кухня, която е напълно оборудвана. За ценителите има каменна пещ способна да побере над 20 пилета или три агнета, а може да си опечете и домашен хляб. Под смокиновите дървета в двора може да се насладите, освен на песните на птичките, на лятно барбекю или игри на откритоа, детския кът с люлки е направен от естествени материали.

Има безплатен паркинг и интернет. В къщата са добре дошли и Вашите домашни любимци.

Старото щъркелово гнездо до къщата е мястото където всяка пролет се завръщат щъркелите, а „Старото гнездо“ е мястото, където винаги можеш да се завърнеш след като го посетиш веднъж!

За стаите

На втория етаж от къщата „Старото гнездо“ са разположени 7 стаи – единични, двойни или тройни, със собствен санитарен възел. Удобните легла са от реновирани метални или ръчно изработени дървени рамки от стари дъбови талпи ползвани навремето в градежа. Всеки детайл в стаите - от лампите до шкафчетата - е направен с много внимание и е сглобен от природни материали. Баните са уникални - в тях „живеят втори живот“ старите дървени корита за месене на хляб и медните бакъри, с които са носели вода; въжените или дървените закачалки, етажерки и рамките за огледала са специално създадени да допълнят автентичния интериор.

А гледката към планината и родопските възвишения от чардака със сутрешното кафе или чай е хармоничният завършек за истински домашен уют.


Заповядайте в Къща за гости Старото Гнездо

Заповядайте и се насладете на Вашата почивка сред природата на Източните Родопи в гр. Маджарово, усамотените плажове по р. Арда, разходете се до светилищата и калета в района, обиколете популярните маршрути пеша или с колело, проучете живота на грабливите птици и биоразнообразието в района.

Контакти