Настаняване

Настаняване в Къща за гости Старото Гнездо в Източни Родопи, г. Маджарово

За „Старото гнездо“

„Старото гнездо“ е двуетажна къща с над 200-годишна история. Построена изцяло от естествени материали – камък и дърво, което ме подтикна да й „вдъхна нов живот“ в края на 2018 г. и в рамките на две години успях да я „съживя“. Запазих характерният стил и архитектура – дървените греди на тавана и пода на втория етаж, както и малките ниши в стаите са автентични, като съм вложил специално внимание към детайлите. Всяка дъска, летва или ненужна вещ намери ново приложение и живот в интериора. Къщата разполага с 9 стаи, 7 от които в старата част и 2 в реставрираната плевня, всяка от тях със собствен санитарен възел. На втория етаж пред 7-те стаи е и голямата покрита тераса, стария чардак – уютно място за игри или почивка. На първия етаж стария обор е превърнат в механа в родопски стил подчертан с детайли и дух от мен. Старата плевня преобразих в още 2 стаи със собствени бани, лятна трапезария и две външни бани с тоалетни за гостите на гостите. Плевнята е с отделет двор, в който отглеждаме зеленчуковата ни градина, а от единия ъгъл може да се насладите на най-красивата гледка към планината от платформата за почивка. На основния двор - реставрирахме и възстановихме старата каменна пещ, способна да побере над 20 пилета или три агнета, а може да си опечете и домашен хляб. Под смокиновите дървета в двора може да се насладите, освен на песните на птичките, на лятно барбекю-огнище или игри на открито, а детския кът с люлки е направен от естествени материали.

Има безплатен паркинг и интернет. В къщата са добре дошли и Вашите домашни любимци.

Старото щъркелово гнездо до къщата е мястото където всяка пролет се завръщат щъркелите, а „Старото гнездо“ е мястото, където винаги можеш да се завърнеш след като го посетиш веднъж!

За стаите

На втория етаж от къщата „Старото гнездо“ са разположени седем стаи, в реновираната стара плевня още две с общ капацитет за 18 души. Стаите са единични, двойни или тройни, със собствен санитарен възел и климатици за удобство в горещите летни дни. Удобните легла са от реновирани метални или ръчно изработени дървени рамки от стари дъбови талпи ползвани навремето в градежа на къщата. Всеки детайл в стаите - от лампите до шкафчетата - е направен с много внимание и е сглобен от природни материали. Баните са уникални - в тях „живеят втори живот“ старите дървени корита за месене на хляб и медните бакъри, с които са носели вода; въжените или дървените закачалки, етажерки и рамките за огледала са специално създадени да допълнят автентичния интериор.

А гледката към планината и родопските възвишения от чардака със сутрешното кафе или чай е хармоничният завършек за истински домашен уют.

Плащания
Резервация се счита за потвърдена след направен депозит в размер на 50% от сумата за настаняването.
Доплащане до 7 дни преди настаняване /само за групови резервации/

Анулации
До 14 дни преди датата на резервация възстановяване на пълната сума на резервацията;
От 13 до 4 дни преди датата на резервация не се възстановява сума. Тя се запазва и резервацията се премества в удобен и за двете страни период;
При анулация 3 дни или по-малко преди датата на пристигане сумата на депозита не се възстановява и не може да бъде използвана за бъдещ престой в къщата.


Заповядайте в Къща за гости Старото Гнездо

Заповядайте и се насладете на Вашата почивка сред природата на Източните Родопи в гр. Маджарово, усамотените плажове по р. Арда, разходете се до светилищата и калета в района, обиколете популярните маршрути пеша или с колело, проучете живота на грабливите птици и биоразнообразието в района.

Контакти