Изхранване

Домашната храна в Старото гнездо

Нашата храна – за големите е връщане назад в детството, а за малките създава спомени. За уют, топлина, сплотеност и истинност.

Домашна храна в Старото гнездо
Вкусна храна в Старото гнездо

Сърцето на къщата е кухнята, а ние създаваме храната с душа и сърце. Вярваме, че истинското екологично и здравословно хранене е приготвено с продукти, на които не им отнема повече от 2 дни да достигнат до трапезата.
Голяма част от продуктите, които влагаме, успяваме да произведем сами – плодове и зеленчуци. Всеки ден месим домашен хляб с брашно от малка местна мелница.

 

Яйцата ни пристигат пресни от кокошките Илийката, който пък ги храни с трева и червеи, без изкуствени фуражи.

Млякото идва от „бабата от Златоустово“, от двете й крави и пътува около 20 км. за да стигне до нас. С него приготвяме вкусни десерти, правим кисело мляко и сирене.

Телешкото е от местни български породи, които пашуват свободно на баирите около къщата. 

Когато нашата продукция привърши градините на съседите Маджарови ни осигуряват пресни зеленчуци, лук, картофи и много други.

И да не пропуснем Георги Кочев, който живее отсреща и ще познаете двора по идеално подредената овощна градина, която ни дава сливи, ябълки и праскови за сладко, както и най-чистия и сладък мед.

А леля Ани – тя е нашата жена чудо! Всеки ден пътува до нас, за да ни помага както с ежедневието в къщата, но и умело върти кухнята така, както само една истинска жена може.

 

В Старото гнездо е възможно да се озовете на една маса с различни и интересни хора. Ние вярваме в споделянето, а споделяйки храната ние можем да бъдем наистина близки. И както във всяко едно семейство, на вечеря, всички сме на трапезата, споделяме ежедневието и впечатленията си и заедно планираме утрешния ден. 

Домашна храна в Старото гнездо
Вкусна храна в Старото гнездо

Закуска (включена в нощувката)

Българска традиционна закуска с аромат от Родопите – мекици, банички, пържени филийки, марудници, трахана. Пресни плодове, домашно приготвените ни сладка, домашно кисело мляко, овесени ядки, мед, сирене, кафе еспресо и чай.

Вечеря (по желание)

Състои се от: салата, основно, десерт, домашен хляб и разядки.
Сезонна кухня, местни и авторски рецепти с чисти продукти.
Каквото ни дари земята днес пристига на масата за вечеря.

Цени:

  • Тристепенно меню (възрастен): 35.00 лева на човек
  • Тристепенно меню (дете от 7 до 14 години): 22.00 лева на човек
  • Тристепенно вегетарианско меню (възрастен): 30.00 лева
  • Тристепенно вегетарианско меню (дете от 7 до 14 години): 18.00 лева на човек
  • Такса сервиз при внасяне на собствени алкохолни/безалкохолни напитки: 4.00 лева на човек на ден

При необходимост се съобразяваме с всички видове специални диети, моля информирайте ни предварително

* Моля имайте предвид, че в къщата се предлага домашно приготвена храна, съответно молим да избягвате внасянето на такава, освен в случаите които налагат това.

** Моля имайте предвид, че кухнята НЕ се предоставя за ползване от гостите на къщата.


Заповядайте в Къща за гости Старото Гнездо

Заповядайте и се насладете на Вашата почивка сред природата на Източните Родопи в гр. Маджарово, усамотените плажове по р. Арда, разходете се до светилищата и калета в района, обиколете популярните маршрути пеша или с колело, проучете живота на грабливите птици и биоразнообразието в района.

Контакти