• Къща за гости Старото Гнездо
  • Къща за гости Старото Гнездо
  • Къща за гости Старото Гнездо
Къща за гости Старото Гнездо
в Маджарово
Заповядайте в Къща за гости Старото Гнездо

Заповядайте и се насладете на Вашата почивка сред природата на Източните Родопи в гр. Маджарово, усамотените плажове по р. Арда, разходете се до светилищата и калета в района, обиколете популярните маршрути пеша или с колело, проучете живота на грабливите птици и биоразнообразието в района.

Booking award
Вашата оценка: 9.5 от 10

Ура, Ура, Ура!
Излязоха годишните награди на Booking.com, където Вие, нашите гости ни давате оценка за качество.
Оценката, която ни давате в Booking 9.5/10, а в Google 4.9/5. Това е фантастично и изключително мотивиращо! Ние сме безкрайно благодарни, че избрахте Маджарово и Старото гнездо за своята почивка! Тази оценка за качество може само да ни накара да се развиваме и да продължаваме напред, да правим нещата както ни харесват, да творим и да следваме странните си идеи.

Marшрути около Маджарово
Всички пътища започват от Гнездото.

Вече прилежно обозначени, описани и достъпни.
В секция маршрути ще можете лесно и бързо да изберете своята посока.
Ние пък редовно ще ги обгрижваме и ще откриваме нови хоризонти за споделяне
‼️И не забравяйте - ние сме само гости на Майката Природа и е редно да се грижим за нея, за да можем да й се радваме пълноценно.

Виж повече
Мнения и препоръки на наши гости

Току-що се връщаме от един чуден уикенд в Старото гнездо - отпочинали, заредени и нетърпеливи да се върнем отново за по-дълго! Място, направено с много грижа и любов както към всички гости, така и към целия регион и невероятна природа.

Благовеста Николова

Място, на което човек може да се отпусне и забрави за проблемите на ежедневието. Обслужването беше топло и на ниво. Стаята ни беше чиста. В двора има приятни кътчета за отдих. Ако имам път към тази част на България, със сигурност ще отседна тук.

Антон Петек
Разбрах за Маджарово благодарение на Старото гнездо
Преди това не бях чувала за това райско кътче !
Благодаря за топлото и приятелско отношение на Янко и леля Ани
Страхотните и вкусотийки ме върнаха в детството 
Къщата е уникална, автентична, запазила чара на онова време .
Браво на Сергей за вложения Труд и оригиналност!
Препоръчвам я на всички, които искат нещо различно, интересно и оригинално
На Мария пожелавам успех, защото е трудно да угодиш на всички
Дени Давидкова
Истории из Старото гнездо, Маджарово
И в началото бе зверилника…
И в началото бе зверилника…
Точно срещу портичката, от която всички влизат в двора на Гнездото, трудно забележими зад къпини, храсти и прораснали дървета имаше едни отдавна забравени останки. Над 200-годишен каменен зид във формата на буквата П някога служел като плевня на предишните обитатели на къщата.  Това беше единствената останала не възстановена постройка в двора на Гнездото, а за мен някол [...]
Виж повече
Старият Хамбар - ново начало
Старият Хамбар - ново начало
          Когато за първи път влязох в двора на къщата не обърнах внимание на дървената барака, която беше потънала в къпинаци и диви смокини. Чак след време съседа ми каза, че всъщност това не е,  кокошкарник, не е старата тоалетна, не е склад за инструменти, това е стария хамбар. Не вярвах, че от тази неугледна и полусъборена барака може да се спаси нещо, нико [...]
Виж повече
Да хванеш гората по Нова Телевизия
Да хванеш гората по Нова Телевизия
От рекламния и маркетинговия бизнес до мотиката и винтоверта. Как варненец и софиянка реставрираха 200-годишна къща в Маджарово и я превърнаха в устойчив бизнес в едно от най-красивите кътчета на Родопите. Вижте нашата история в “Да хванеш гората” по Нова ТВ! Това е кратката интродукция на Галя Щърбева, водещата на това чудесно предаване, което кац [...]
Виж повече

Контакти

Къща за гости Старото Гнездо
в Маджарово
0893 470 112, 0898 464128
info@theoldnest.com
41.6306579, 25.8645741
Сергей Панайотов / Мария Панайотова

За нас

Ние сме Сергей и Мария Панайотови! Събрани от двата края на България - Сергей от Варна, а Мария от София. Сергей се занимава с фотография на птици от 1996г.. Собственик на рекламно студио Пулс Дизайн, създател на сайта за Птиците в България и съпътстващата FaceBook група, които се превърнаха в най-големите и авторитетни информационни канали в областта. Сергей създаде Старото Гнездо от над 200-годишна стара Българска къща, като я превърна в място за всички, които обичат природата, спокойствието и домашния уют. Мария е събитиен организатор и работи в сферата на туризма от 2015 г. Последните години къщата е наш дом както за нас двамата, така и за двете ни кучета - Наоми и Лиса.